Muziekvereniging

Harmonie'67

Groningen

 
 

Bestuur

Het bestuur van Harmonie'67 bestaat uit zeven leden. Naast het dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester) zijn er een concertcommissaris, een muziekcommissaris, een PR- en weekendcommissaris en een ledencommissaris. Een bestuurslid vervult zijn of haar functie in principe twee jaar. Tijdens de jaarlijkse ALV worden de bestuursleden gekozen door de leden.

Voorzitter

Marij Zuidersma is de voorzitter van Harmonie'67. In het orkest speelt zij klarinet. De voorzitter leidt onder andere de bestuursvergaderingen en opent concerten. Ze is het gezicht van de vereniging en houdt de touwtjes in handen. Ze voert samen met de rest van het dagelijks bestuur functioneringsgesprekken met de dirigent en ze springt in waar dat nodig is.

Secretaris

Axel Kees is de secretaris van Harmonie'67. In het orkest speelt hij ook klarinet. De secretaris verzorgt de digitale en papieren post van het orkest. Hij onderhoudt het contact met donateurs en andere partners van de vereniging. Tevens ondersteunt hij de voorzitter waar nodig.

Penningmeester

Anna Yedema is de penningmeester van Harmonie'67. In het orkest speelt zij dwarsfluit. De penningmeester zorgt voor de financiële kant van de vereniging. Zo int ze de contributies en handelt ze de afrekeningen voor bijvoorbeeld concerten af. Voor de jaarlijkse inzameling van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Grote Clubactie is zij het aanspreekpunt binnen de vereniging. 

Concertcommissaris

Brigit Klever is de concertcommissaris van Harmonie'67. In het orkest speelt zij ook dwarsfluit. De concertcommissaris stuurt de concertcommissie aan. Samen met de commissie bedenkt en organiseert zij concerten voor het orkest en voor ensembles.

Muziekcommissaris

Koos de Munck is de muziekcommissaris van Harmonie'67. In het orkest speelt hij de tuba. De muziekcommissaris is de leider van de muziekcommissie. Samen met de commissie en de dirigent besluit hij welke muziek er op de lessenaar komt. Hij zorgt ervoor dat de muziek geleend of gekocht wordt. Ook zorgt hij voor het kopiëren en verspreiden van de muziek onder de leden.

PR- en Weekendcommissaris

Voorlopig hebben we helaas nog een vacature voor deze functie. Als PR-commissaris is het haar taak ervoor te zorgen dat het orkest goed voor de dag komt in de lokale media. Ook is ze verantwoordelijk voor de website (samen met een webcommissie) en Facebook en Twitter. Bovendien organiseert ze als weekendcommissaris samen met de weekendcommissie het jaarlijkse repetitieweekend. Deze taken worden nu door een paar actieve leden van de vereniging en leden van het bestuur overgenomen.

Ledencommissaris

Gonny Keij - Plat is de ledencommissaris van Harmonie'67. In het orkest speelt zij ook klarinet. De ledencommissaris verwelkomt (potentiële) nieuwe leden en registreert de afzeggingen voor de repetities en concerten. Ook regelt zij, indien nodig, invallers voor concerten. Zij zorgt ervoor dat zieke leden een kaartje krijgen en zij houdt de statistieken van het repetitiebezoek bij. Ook verzorgt zij het uitlenen en innemen van de instrumenten van de vereniging, het onderhoud van de instrumenten en de aankoop van nieuwe instrumenten.