Muziekvereniging

Harmonie'67

Groningen

 
 

Dirigent Floris de Wever

Dirigent Floris de WeverFloris de Wever werd in 1976 in Apeldoorn geboren. Op achtjarige leeftijd maakte hij kennis met de blaasmuziek bij de plaatselijk PTT fanfare.

Na de middelbare schooltijd ging Floris studeren aan de conservatoria van Arnhem en Amsterdam, met als hoofdvakken Bastuba en Hafa directie. Naast zijn studie speelde Floris deze tijd onder andere bij het Nederlands Studenten Orkest en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Al tijdens zijn studie remplaceert Floris bij het militair orkest Trompetterkorps der Bereden Wapens ( TkBW) en dat resulteert in een vaste aanstelling. Tot 2002 blijft Floris aan dit orkest verbonden als bastubaist. Ook speelt hij in het koperkwintet en is hij lid van de programmacommissie van het TkBW.

In 2007 behaalt Floris als eerste student aan het Utrechts conservatorium de Mastertitel voor directie. Het afsluitend examen hiervoor vond plaats in de nieuwe concertzaal Orpheus Apeldoorn, met medewerking van het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht.

De afgelopen jaren was Floris als dirigent verbonden aan verschillende orkesten. Zo dirigeerde hij voor langere tijd onder andere St. Agatha Harreveld, waarmee in 2002 het Nederlands Kampioenschap werd behaald. Ook stond hij voor de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar, de Regionale Politiekapel Noord- en Oost Gelderland en Prinses Juliana Beekbergen. Met dat laatste orkest won hij in 2007 ook het Nederlands Kampioenschap.

Sinds 2006 is Floris verbonden aan Harmonie'67. Met ons orkest beleefde hij in de afgelopen jaren een aantal muzikale hoogtepunten, zoals de premiere van het werk Preludes of Probation in de Martinikerk, de uitvoering van The Queen Symphony als eerste amateur harmonieorkest, de uitvoering van The Armed Man, de uitvoering van Bernsteins Westside Story in de MartiniPlaza en de samenwerking met verschillende gerenommeerde solisten.