Floris de Wever is sinds 2006 onze dirigent. Samen met Floris beleefden we in de afgelopen jaren een aantal muzikale hoogtepunten, zoals de uitvoering van:

  • de premiere van het werk Preludes of Probation in de Martinikerk;
  • The Queen Symphony als eerste amateur harmonieorkest in Nederland;
  • The Armed Man;
  • Bernsteins Westside Story in de MartiniPlaza;
  • de samenwerking met verschillende gerenommeerde solisten.

In november 2018 werden we samen met Floris Nederlands Kampioen in de tweede divisie tijdens de Openbare Nederlandse Harmoniekampioenschappen.

Studietijd

Floris werd in 1976 in Apeldoorn geboren. Op achtjarige leeftijd maakte hij kennis met de blaasmuziek bij de plaatselijk PTT fanfare. Na de middelbare schooltijd studeerde Floris aan de conservatoria van Arnhem en Amsterdam, met als hoofdvakken Bastuba en Hafa directie.

Al tijdens zijn studie remplaceerde Floris bij het militair orkest Trompetterkorps der Bereden Wapens (TkBW), dat resulteerde in een vaste aanstelling. Tot 2002 bleef Floris aan dit orkest verbonden als bastubaist. Ook speelde hij in het koperkwintet en was hij lid van de programmacommissie van het TkBW.

Mastertitel voor directie

In 2007 behaalt Floris als eerste student aan het Utrechts conservatorium de Mastertitel voor directie.

Het afsluitend examen was in de nieuwe concertzaal Orpheus Apeldoorn met medewerking van het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht.

Orkesten

De afgelopen jaren was Floris als dirigent verbonden aan verschillende orkesten. Zo dirigeerde hij onder andere St. Agatha Harreveld, Prinses Juliana Beekbergen en Wilhelmina Bedum. Met alledrie werd hij Nederlands kampioen.

Op dit moment dirigeert Floris ook Da Capo uit Leeuwarden. In 2018 werd hij met Da Capo (en met ons!) Nederlands kampioen.

In 2018 was Floris een van de dirigenten van het Johan de Meij Jubileum Orkest.