Muziekvereniging

Harmonie'67

Groningen

 
 

Ensembles

Saxofoonensemble Harmonie'67 bij de 4Mijl Groningen

Harmonie'67 treedt veel op als harmonieorkest, maar het is ook leuk om in kleinere groepen samen te spelen. Leden die hiervoor enthousiast zijn kunnen zich aansluiten bij een ensemble...of er zelf eentje oprichten!

Voor sommige gelegenheden is live muzikale omlijsting zeer gewenst, maar een volledig harmonieorkest niet zo geschikt. Daarvoor zijn ensembles uitermate geschikt. Bovendien zijn er inmiddels een aantal zeer verschillende ensembles opgericht, waardoor er eigenlijk voor elk evenement wel iets passends tussen zit. Heeft u interesse in het boeken van een van de ensembles? Neem dan contact op met het bestuur via info@harmonie67.nl om te overleggen over de mogelijkheden.

 

Het saxofoonensemble

Het Harmonie'67 saxofoonensemble bestaat uit minimaal drie saxofonisten. De bezetting is afhankelijk van de beschikbaarheid en de gelegenheid en kan varieren uit baritonsax, tenorsax, altsax en eventueel zelfs een sopraansax. Het ensemble speelt herkenbare muziek met een licht karakter, passend bij het instrument!

Het klarinetensemble van Harmonie'67 op koninginnedag bij in revalidatiecentrum Beatrixoord te Haren

Het klarinetensemble

Het klarinetensemble van Harmonie'67 bestaat uit meerdere besklarinetten en één basklarinet. Het repertoire bestaat uit bekende licht-klassieke werken, maar ook uit enkele Klezmer stukken (Joodse muziek), die zeer goed passen bij de klank van de klarinet. 

Het koperensemble

Het Harmonie'67 koperensemble bestaat, zoals de naam al aangeeft, uit een verzameling van koperinstrumenten: trompet, hoorn, euphonium, trombone en bas.

Koperensemble van Harmonie'67 tijdens Koninginnedag in Haren

Net als bij het saxofoonensemble wordt gewerkt met een wisselende samenstelling, waardoor het ensemble vrijwel altijd beschikbaar is. Het repertoire varieert - afhankelijk van de gelegenheid - van Renaissance tot modern en van kerst tot vaderlandse liederen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere ensembles in één optreden te horen. Combinaties van de ensembles geven een gevarieerde voorstelling. Neem bijvoorbeeld het warme klarinetensemble met het stoere koperensemble. Er is genoeg creativiteit voor een unieke bezetting voor elke gelegenheid! 

Opnames

Hieronder staan vier professionele opnames van het saxofoonensemble om een indruk te krijgen van dit ensemble.

Subway (2011):

Peacherine Rag (2011):

Cupid's Trick (2011):

Solitude (2011):