Muziekvereniging

Harmonie'67

Groningen

 
 

Harmonie'67 bespeelt de liefde

Ons Jubileumjaar kan natuurlijk niet zonder een bijzonder concert en een prachtige concertlocatie. Op zondagmiddag 5 november om 15.00 uur bespelen wij voor u de liefde met Carmen van Georges Bizet én West Side Story van Leonard Bernstein in MartiniPlaza! Grootse, tragische en onbereikbare liefdes die garant staan voor prachtige muziek. 

Bestel snel uw kaarten 

Kaarten zijn te bestellen via Martiniplaza

Carmen

De opera Carmen werd op 3 maart 1875 voor het eerst uitgevoerd in de Opéra-Comique in Parijs. Niet iedereen was enthousiast, men vond het onderwerp te uitdagend. In 1883 werd Carmen opnieuw opgevoerd en was de zaal keer op keer vol. Sindsdien hoor Carmen bij de klassiekers van mooiste liefdesgeschiedenissen.

West Side Story

West Side Story ging in 1957 in première op Broadway. De musical werd meer dan 700 keer uitgevoerd voordat deze tournee ging. In 1961 kwam de film in de bioscoop. Net als de musical was de film een groot succes. De film won maar liefst 10 oscars, waaronder die voor beste film.

Feestelijke afsluiting na de pauze

Na de pauze sluiten we ons jubileumjaar feestelijk af en nemen we u mee op reis met muziek van de afgelopen 50 jaar.

Bijzondere solisten

Marisca Mulder onder andere verbonden aan Theater Erfurt en Marwan Shamiyeh staan, zowel voor als na de pauze, garant voor de prachtige solo's. Deze van oorsprong Groningse zangeres Mulder, komt speciaal voor dit bijzondere optreden terug naar Groningen.

Voorpret

Dat het instuderen van West Side Story nog niet zo gemakkelijk is, laat deze geweldige documentaire uit 1984 zien: The Making of West Side Story. De documentaire geeft een kijkje achter de schermen met solisten Kiri Te Kanawa (Maria), José Carreras (Tony), Tatiana Troyanos (Anita) en Kurt Ollmann (Riff). De dirigent is de componist Leonard Bernstein.

Het Grote Club Actie Team helpt mee!

Het Grote Club Actie Team kwam langs om ons te helpen met de promotie.