Muziekvereniging

Harmonie'67

Groningen

 
 

Het orkest

Harmonie'67 Concert

Harmonie'67 is een gezellig harmonieorkest, dat alleen zittend concerten geeft. We spelen muziek van klassiek tot modern, bewerkingen van populaire nummers en originele composities voor harmonieorkest. We gaan regelmatig op concours en komen dan uit in de tweede divisie van de KNMO

Heb je interesse in ons orkest of ben je benieuwd welke instrumenten we nog zoeken, kijk dan op onze 'lid worden'-pagina.

Concerten

We streven ernaar om gemiddeld acht concerten per jaar te geven. Jaarlijks geven we bijvoorbeeld een donateursconcert met ieder jaar een ander thema. We zoeken voor concerten ook vaak samenwerking met een ander orkest of een koor, of we vragen solisten om samen met ons op te treden. Daarnaast treden we op bij verschillende evenementen in stad en provincie Groningen, zoals Koningsdag en Noorderzon. Ook musiceren we in verzorgingstehuizen of andere instellingen.  

Bijzondere projecten

  • 2015: Het uitvoeren van The Armed Man, in samenwerking met een projectkoor en enkele solisten in de Nieuwe Kerk in Groningen.
  • 2014: Het laten schrijven en uitvoeren van het stuk Pronkjewail door Jan Bosveld, gefinancierd door een wensenactie van Hooghoudt.
  • 2014: We speelden Lord of the Rings van Johan de Meij.
  • 2012: Het uitvoeren van The Queen Symphony, in samenwerking met gemengd koor de Woudklank in de Martinikerk in Groningen.
  • 2012: We speelden het bekende werk Rhapsody in Blue met pianiste Elvire Boelee.

Repetities

We repeteren iedere maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in kerkgebouw De Rank, gelegen aan de Paterswoldseweg 123 in Groningen.

Repertoire

We spelen een grote diversiteit aan muziek. Zo staan er naast klassieke werken ook populaire nummers, musical- en filmmuziek, marsen, paso dobles en originele composities voor harmonieorkest op de lessenaar. We vinden het belangrijk om een evenwichtig repertoire te hebben. Stukken waar we aan moeten werken en muzikaal van kunnen groeien en stukken die technisch makkelijker zijn en waar we in korte tijd mooie muziek van kunnen maken. Om dit te bereiken is er binnen de vereniging een speciale muziekcommmissie opgericht. Deze bestaat uit de dirigent en een aantal enthousiaste leden, die vele muziekstukken bekijken en beluisteren en uiteindelijk geschikte werken selecteren.

Barbecue Harmonie'67 Groningen

Meer dan repeteren alleen...

Bij Harmonie'67 is het sociale deel net zo belangrijk als het muzikale deel. Op maandagavond na de repetitie zijn er altijd wel orkestleden in de nabijgelegen stamkroeg De Klikspaan te vinden. In dit café ontstaan vaak ideeën voor volgende concerten en voor andere leuke activiteiten. 

Door initiatieven van een paar enthousiastelingen kunnen er zomaar tradities ontstaan. Zo bestaat sinds een aantal jaar de barbecue aan het eind van het seizoen, vlak voor de zomervakantie. Om het (kalender)jaar af te sluiten genieten we nu al een paar jaar van een heus kerstdiner op de laatste maandagavond voor kerst. Er ontstaan ook vaak spontane initiatieven voor activiteiten buiten de verenigingsactiviteiten om. Daarbij is vooral de (speciaal)biertocht langs huizen van leden erg populair!

Commissies

Harmonie'67 kent een heel aantal commissies die de werkzaamheden van het bestuur ondersteunen. Zo bestaat er, naast de eerder genoemde muziekcommissie, ook nog de concertcommissie, de weekendcommissie en de webcommissie. Wanneer we een groot project op de planning hebben staan dat veel organisatie vereist, richten we zonder problemen een tijdelijke commissie op, bijvoorbeeld de concourscommissie, de jubileumcommissie of de queencommissie. Door de commissies zijn veel leden direct betrokken bij het voortbestaan en het nóg leuker maken van het orkest. 

Repetitiedag Harmonie'67 in de Rank, Groningen

Repetitieweekend

Ieder jaar organiseren we een repetitieweekend. Het hele orkest vertrekt dan naar een groepsaccommodatie in de omgeving. Naast de repetities zijn er allerlei sociale activiteiten. De weekendcommissie kiest een thema en aan de hand daarvan worden activiteiten en/of spelletjes gedaan tijdens het weekend; zoals een spooktocht, Holland House of een casino-avond. Ook is er tijd om iedereen weer eens rustig te spreken. Zo versterken we niet alleen onze muzikale, maar ook onze sociale band. We sluiten het repetitieweekend meestal af met een concert in samenwerking met een plaatselijke vereniging of een andere geschikte partner.

Donateurs

Naast de inkomsten uit contributie en concerten, zijn we afhankelijk van de bijdrage van donateurs. Omdat veel donateurs vroeger zelf lid van Harmonie'67 zijn geweest, vinden we het leuk om ze op de hoogte te houden van het wel en wee van het orkest. Donateurs ontvangen regelmatig een nieuwsbrief. Bovendien krijgen ze een vrijkaartje voor het jaarlijkse donateursconcert. Meer informatie over sponsoring vindt u hier.